31-г. Серафим отрича да е убивал гръцкия бизнесмен

Задържаният е етнически турчин, издирват брат му у нас

31-г. Серафим отрича да е убивал гръцкия бизнесмен | StandartNews.com

ФОТО: ТРУД

31-годишният български турчин Серафим Юлианов Райчев, който е задържан за убийството на крупния гръцки бизнесмен Янис Макрис на 31 октомври миналата година в Атина, упорито отрича да е извършил престъплението.  "Той.заявява, че е невинен", каза адвокатът му Апостолос Литрас, цитиран от Асошиейтед прес. Медиите в Атина пък напомнят, че убитият Янис (Джон), който е с гръцко и австралийско гражданство, се е занимавал с незаконна дейност в Сидни. Според повечето коментари става въпрос за мафиотска разплата за неуредени сметки. 

Засега не е ясно защо точно Серафим  е нает да извърши екзекуцията. При арестуването му пред хотел в квартал Глифада той е оказал яростна съпротива, съобщава "Труд". Когато е заловен Райчеве бил с фалшиви документи. 

В момента в България се издирва и неговият брат, който е на 35 години и е заподозрян в съучастие в екзекуцията на Янис Макрис.

"България ще окаже съдействие на Гърция по линия на международното сътрудничество, ако ни бъде поискано, във връзка с убийството на гръцкия бизнесмен, за което има задържан един българин, а втори се издирва", заяви в кулоарите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай