23-годишна изтегли кредити за 15 хил. с чужди лични карти

23-годишна изтегли кредити за 15 хил. с чужди лични карти | StandartNews.com

Пловдив. 23-годишна жена е арестувана по подозрение за извършване на измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. В сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Пловдив, наблюдението на районната прокуратура, се води досъдебно производство срещу млада жена, заподозряна в имами.

По първоначални данни, в периода от февруари до началото на юни тази година 23-годишната Д.Б от смолянското село Гьоврен е изтеглила неправомерно кредити, използвайки личните карти на четири пловдивчанки. Младата жена се била сдобила с документите за самоличност на потърпевшите под различни предлози и ги представила пред няколко финансови институции в града. По този начин, чрез съставяне на неистински документи, тя успяла да усвои неправомерно сумата от 15 000 лева.

В хода на разследването, вчера, с разрешение на районния съд, е извършено претърсване в квартирата на Д.Б. в Пловдив. Намерени и иззети са множество доказателства за извършените измами.

На Д.Б. е повдигнато обвинение по чл. 209, чл. 309 и чл. 318 от НК. След първоначално 24-часово задържане тя е била приведена в следствения арест за 72 часа. Действията на разследващите продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай