19 са задържаните по случая с престрелката в Слънчев бряг

19 са задържаните по случая с престрелката в Слънчев бряг | StandartNews.com

19 души, участвали в престрелката в Слънчев бряг са задържани до момента, съобщи пред журналисти в Бургас вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя пристигна специално заради кървавия екшън, по заръка на премиера Борисов. Бъчварова каза, че е доволна от работата на униформените по тежкия инцидент в курорта.

"С премиера сме в непрекъснат контакт по този случай, затова съм тук, за да изясним. Отговорът, който получих, ме удовлетворява", коментира Бъчварова. Тя допълни, че продължават да се извършват издирвателно-процесуални действия. Предстои да бъдат повдигнати още обвинения. Министърът посочи, че са взети мерки за сигурността в курорта и на територията на комплекса ще се извършат различни специализирани операция.

"Искам да се обърна чрез медиите към всички граждани. Ще предприемем мерки, които ще засилят контрола, а това е задължително. И искам да ги призова - всеки, който има основание да подаде жалба в МВР, ако се чувства засегнат по някакъв начин от определени лица или е бил обект на изнудване. Много ще ни помогне ако дойде тук, даде своята информация и подаде жалба. Без гражданите и без информацията, която те могат да ни дадат няма да можем на максимална степен да свършим своята работа", каза още министър Бъчварова.

Шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов допълни, че обвиненият в убийство Тодор С. има регистрации за различни криминални прояви в миналото. Той уточни, че от обявените преди часове за издирване осем души, сред които и тарторът им Божидар Кузманов, шестима вече са прибрани в ареста.

"От обявените за издирване са останали само двама за задържане. Но смятам че в скоро време и тях ще задържим", посочи Калоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай