14-годишен преби пенсионерка за 40 лева и пръстен

Той е предаден на съд, съобщи Окръжна прокуратура - Враца.

14-годишен преби пенсионерка за 40 лева и пръстен | StandartNews.com

14-годишен петокласник пребил пенсионерка за 40 лв. и пръстен във Враца. Той е предаден на съд, съобщи Окръжна прокуратура - Враца.

Момчето е ученик в 5-ти клас в училище в града и често се разхождал в района на МБАЛ "Христо Ботев".

Там той забелязал, че една от къщите се обитава от възрастна жена. От разговор с нея разбрал, че живее сама.

На 5 април той влязъл с взлом в дома й. Пенсионерката, която по онова време гледала телевизия, чувайки шума се е отправила към коридора с думите: "Кой си ти?"

Там я пресрещнал ученикът, избутал я обратно в стаята и я ударил с дървена пръчка по главата. Повалил възрастната жена на пода и продължил да й нанася удари по цялото тяло, не преставайки да я пита: "Къде са парите?"

Докато бабата се опитвала да се предпази с ръце, момчето видяло на ръката й златен пръстен и го издърпал.

С последни усилия бабата успяла да се освободи и му показала портмонето си в гардероба. В него тя съхранявала 40 лева. Крадецът взел и мобилния телефон на пострадалата, след което избягал.

След извършването на грабежа, ученикът се прибрал в дома си. Откраднатият златен пръстен скрил на тавана, дрехите, с които бил облечен, изгорил. Парите изхарчил за цигари, напитки и сладкиши.

От съдебномедицинска експертиза станало ясно, че пострадалата жена има телесни увреждания - счупване на фаланга на пръст и кост на дясната ръка, както и множество охлузвания и кръвонасядания в областта на лицето и тялото.

Предстои наказателното производство срещу непълнолетното момче да продължи в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай