Искат 12 г. затвор за убийството в Борисовата градина

Той твърди, че е научил за за убийството от медиите и социалните мрежи

Искат 12 г. затвор за убийството в Борисовата градина | StandartNews.com

Прокуратурата поиска присъда от 12 години затвор при строг режим на изтърпяване за Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Това стана ясно по време на днешните пледоарии в Софийския градски съд.

„Не съм извършил това, в което ме обвиняват. Разбрах за убийството от медиите и социалните мрежи”. Това заяви пред съда Йоан Матев.

„Ходих на тенис тренировки от 10:00 до 12:00 часа. После излизах да обядвам и след това се връщах за следобедни тренировки по тенис. Понякога тичах сам в парка. Родителите са ни карали и взимали от тренировки. Не съм отсъствал от училище, за да се крия”, обясни Матев. „Брат ми е бил тормозен в полицията и е наговорил глупости за случая. Не мога да си представя така да посегна на човек”, заяви още Йоан Матев.

Според държавното обвинение убийството се характеризира с пряк умисъл и с нанасяне на удар с нож в жизненоважен орган. Гражданският иск е и за обезщетение по 200 000 лв. за всеки един от искателите.

Адвокат Ина Лулчев заяви, че няма единна верига от косвени доказателства, които да води до един извод, че Йоан Матев е извършител убийството. Няма нито едно категорично косвено доказателства, а всички косвени доказателства са с недостатъци, посочи адвокат Лулчева.

Според нея няма очевидци и няма преки доказателства, че именно Йоан Матев е извършил престъплението.

"Няма очевидци и няма никой, който да каже, че Йоан Матев е бил на пейката до Георги Игнатов", категорична бе адвокат Лулчева.

Тя изтъкна, че няма доказателства за това, че Йоан Матев е носил нож със себе си и няма доказателства за това как е бил облечен. Няма нито едно пряко, нито едно косвено доказателства, което да установява факта, че Йоан Матев е посегнал и убил Георги Игнатов, подчерта адвокат Лулчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай