11 "тютюнджии" от село Труд остават в ареста

Седем от оставените в ареста са чужди граждани

11 "тютюнджии" от село Труд остават в ареста | StandartNews.com

Общо 11 души от арестуваните при акцията за разбиването на фабриката за нелегални цигари край пловдивското село Труд остават в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд.

Прокуратурата искаше всички арестувани 12 души да останат с постоянно задържане под стража. Седем от оставените в ареста са чужди граждани.

В четвъртък край Пловдив бе разбита най-голямата фабрика за фалшиви цигари в Южна Европа. Тя е произвеждала нелегална стака за 15 милиона евро на месец от налалото на годината.

Произвежданите две марки цигари в разбитата в пловдивското село Труд фабрика заемат 11 процента от незаконния пазар у нас. Оригиналът на една от фалшифицираните марки е от Босна и Херцеговина, а другата е на световна американска компания.

На арестуваните 12 души бяха повдигнати обвинения за участие в престъпна група за незаконно разпространяване на акцизни стоки.

Службите издирват още четирима души, свързани с нелегалната фабрика, съобщи в петък Калин Литов от ГДБОП. Той подчерта, че секретността и организацията на работа на фабриката наподобява тази на тайните служби: "Лицата, които са работници и физически се намират във фабриката, не са български граждани. Това е още една предпазна мярка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай