РЗИ бие тревога: Тази област се приближава към епидемия

Достигнато е ниво на заболеваемост от грип 238 на 10 000 души

РЗИ бие тревога: Тази област се приближава към епидемия | StandartNews.com

Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания в област Ямбол се приближава до епидемичните стойности. Това съобщи за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева.

Достигнато е ниво на заболеваемост от грип 238 на 10 000 души. Епидемичната стойност за Ямболска област е 339 на 10 000. Към момента в областта болните са предимно с грип тип "А", уточни д-р Калчева. 

Изпратени са 23 проби в националната референтна лаборатория. Резултатите от тях ще бъдат обобщени в началото на идната седмица и ще покажат какви точно вируси циркулират в областта, каза още директорът на РЗИ - Ямбол.

На този етап данните показват, че няма нужда от обявяване на грипна ваканция за учениците в Ямбол и региона, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Ямбол Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Фен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи