Новата зараза! Китайският ужас вече е в Европа

Лекарите заговориха за "синдром на белите дробове"

Новата зараза! Китайският ужас вече е в Европа | StandartNews.com

Новата зараза, която предизвика паника в Китай, вече е в Европа.

Пневмония с нетипични симптоми напълни болниците в Северен Китай. Целият свят изтръпна при мисълта, че това може да е началото на нова пандемия.

Заразата вече е и в Европа, съобщават британските медии. Те изнасят данни за бум на детски респираторни заболявания през последните дни в Нидерландия.

Властите в Китай твърдят, че няма нов патоген, а става дума за обичайните зимни вируси. Многото случаи се обяснявали с факта, че това е първата зима след отпадането на санитарните мерки в Китай и имунната система на хората и специално на децата е станала по-уязвима от дългата изолация.

В Западна Европа наричат новата зараза „синдром на белите дробове”. Нетипичните симптоми при децата са висока температура, но без кашлица. Само при рентгенова снимка се вижда, че всъщност става въпрос за сериозна инфекция на белите дробове. Заради начина, по който те изглеждат, се появи терминът “синдром на белите бели дробове”.

Пред британския в. “Сън” здравната експертка Вероника Матутите казва, че вниманието в Европа трябва да бъде насочено към големите транспортни транзитни центрове като Лондон, Париж, Франкфурт и Амстердам.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай