10 навика, които помагат за бързо и лесно отслабване

Един от тях е да ядем здравословна закуска

10 навика, които помагат за бързо и лесно отслабване | StandartNews.com

Как да отслабнем бързо и лесно?

Много хора сa взели решение за Нова година да започнат да отслабват. Но това не винаги означава преразглеждане на целия начин на живот.

Преглед от 2018 г. показва, че ключът към устойчивата загуба на тегло в дългосрочен план е развиването на „здравословни“ навици, пише Блиц.

Яжте здравословна закуска. Яденето на протеини, пълнозърнести храни и плодове сутрин дава тласък на вашия метаболизъм и осигурява устойчиви нива на енергия през целия ден.

Пийте достатъчно вода. Изследванията показват, че пиенето на вода преди хранене помага за увеличаване на ситостта и намаляване на приема на калории. И ако пиете много вода през целия ден, ще подобрите храносмилането си.

Дайте предпочитание на протеина. Според научни изследвания, богатите на протеини храни ускоряват метаболизма, намаляват глада и помагат за поддържане на мускулната маса, докато отслабвате.

Яжте повече фибри. Преглед от 2022 г. установи, че това хранително вещество насърчава ситостта, подобрява храносмилането и стабилизира кръвната захар.

Контролирайте своя NEAT. NEAT са калориите, които изгаряте чрез „спонтанна“ физическа активност извън редовните упражнения. Най-лесният начин да ги проследите е да използвате крачкомер.

Следете термогенезата на физическата активност. Тоест броят на калориите, които изгаряте, докато правите фитнес. Опитайте се да посветите на спорт по 30 минути наведнъж, като упражненията трябва да са с умерена до висока интензивност. Това ще ви позволи да отслабнете по-бързо.

Водете хранителен дневник. Данните от изследвания показват, че тази практика е свързана със значителна загуба на тегло.

Наспи се. Фондацията за съня казва, че хроничната липса на сън нарушава хормоните, които регулират апетита. Това води до повишено желание за нездравословна храна.

Избягвайте похапванията късно вечер. Изследванията показват, че храненето през нощта може да допринесе за увеличаване на теглото.

Подгответе доклади за извършената работа. Правенето на контролен списък всеки ден ще ви помогне да направите това. Можете също така да споделите целите си с приятели или семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай