Сряда,

Здравният министър: Почва третата вълна на вируса

От: СТАНДАРТ -
195
Здравният министър: Почва третата вълна на вируса
A
A
A

Вероятно това, което се случва в Европа и в нашата страната, е началото на третата вълна. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Когато броят на заразените стигне 200 на 100 000, тогава ще се съберем и ще вземем необходимите мерки, така че да зажитим живота и здравето на хората, категоричен бе той.

"Миналата седмица получихме писмо от ЕК, с което се заостря вниманието, че трябва да променим заповедта за забраната на износ на лекарства и кислород. Осъзнавам това, което се случва в ЕС, но винаги ще се ръководим от интересите на българския народ и затова мислим първо за нашите граждани и след това за всички други. Голяма част от нещата, които са обещани, не се случват и не се спазват договори. Затова няма да променим тази заповед", категорично заяви проф. Ангелов.  Той съобщи данните от последното денонощие и им направи анализ.

"52 години е средната възраст на новодиагностицираните за последното денонощие. Открих една тъжна закономерност в обществените реакции по отношение на мерките. Когато затягаме мерките, се говори, че пречим на икономиката. Когато случаите намалят и разхлабяме мерките, се говори, че не ни е грижа за здравето на хората", каза още той.

"Искам да ви кажа, че всички ние, като екип, плащаме изключително висока лична цена. Единствено по този начин - последователно, можем да победим този вирус. До момента сме били прави и не мога да подмина с невнимание това, което се случва в ЕС. Виждате какъв проблем има с доставките на ваксините", допълни министърът на здравеопазването.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com