Защо затягат контрола на COVID мерките в Пловдив?

За последното денонощие новите случаи са 109, положителните проби се увеличават

Защо затягат контрола на COVID мерките в Пловдив? | StandartNews.com

Контролът по спазването на мерките срещу коронавируса в Пловдив става още по-строг. Инспекцията по труда и БАБХ се включват в проверяващите екипи.

Спазване на дистанция от 2 метра и максимално по 100 души в големите търговски вериги са само част от мерките, за които започват да следят проверяващите в града.

Реално мерките в Пловдив не се спазват, призна пред БНТ Дани Казирева, областен управител на Пловдив и председател на кризисния щаб.

За последното денонощие новите случаи са 109, положителните проби се увеличават, като над 200 души са хоспитализирани. Разбира се, че това ни притеснява, каза Каназирева.

Пет са новите случаи на заразени медици в областта. Ако блокираме здравната система и най-обикновената настинка ще бъде проблем. Замислете се, какво ще се случи с останалите пациенти с по-леки заболявания, ако пренасочим леглата и медицинския персонал в грижа само за болните от коронавирус, обясни областният управител.

В Пловдивска област има 28 общини, от тях само в две има болници и всичко се пренасочва към община Пловдив, обясни Каназирева.

Тя отново призова за спазване на мерките, като заяви, че за нарушителите ще има строги санкции и глоби. Ще се правят масирани проверки по заведения и ресторанти, всяко едно обществено място ще бъде проверявано. Връща се и пропускателният режим в магазините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай