Заразеният от Варна се разхождал от Бергамо до София

Представяте ли се какви ресурси хвърля сега държавата, за да издири всички, с които е бил в контакт, попита ген. Мутафчийски

Заразеният от Варна се разхождал от Бергамо до София | StandartNews.com
  • Представяте ли се какви ресурси хвърля сега държавата, за да издири всички, с които е бил в контакт, попита ген. Мутафчийски

Заразеният с коронавирус мъж във Варна е типичният пример за безотговорно поведение, заради които се разпространява заразата. Това стана ясно от редовния брифинг на ген. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА и ръководител на националния кризисен щаб.

ВИЖ ОЩЕ: Ген.Мутафчийски: Стига безхаберие, не е време за купон

„Варненският пациент бе потвърден. Той хваща самолет от Варна за Бергамо в разгара на епидемията. От там отива в Барселона и след това се връща в София, за да се върне с влак към Варна”, разказа ген. Мутафчийски. Слава Богу, след като се е прибрал веднага е отишъл в болница, посочи Мутафчийски. И попита риторично: Представяте ли се какви ресурси хвърля сега държавата, за да издири всички, с които е бил в контакт.

ВИЖ ОЩЕ: Още 8 заразени с коронавирус у нас

Заради безотговорно отношение на много хора ген. Венцислав Мутафчийски поиска вчера затягане на мерките. Според предложението му отворени ще останат само хранителни магазини, банки, застрахователни дружества и бензиностанции.

Особено важно е всички да се съобразим с мерките, наложени от правителството по време на пандемията, за да не се стига до други подобни нелепи случаи, посочи генералът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай