Сряда,

Заповедта излезе. Отварят фитнеси, театри, кина

От: СТАНДАРТ -
1544
Заповедта излезе. Отварят фитнеси, театри, кина
A
A
A

Заповедта на здравния министър Костадин Ангелов за разхлабване на мерките излезе.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления. Те ще могат да работят при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪРА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

От 1 април се отварят фитнес центрове, спортни зали и клубове. Ще работят и плувните басейни и комплекси също при използване на не повече от 30% от капацитета и при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 до 12 април магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, ще могат да работят с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

Министърът на здравеопазването нареди от понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица.

Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Планираното разхлабване на мерките беше анонсирано по-рано през деня и от премиера Бойко Борисов. 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com