Въвеждат вечерен час в Старозагорска област

По заповед на кмета Тодоров ще се забрани и събирането навън на двама възрастни

Въвеждат вечерен час в Старозагорска област | StandartNews.com

Въвеждат вечерен час в цялата Старозагорска област. Хората нямат право да излизат от 21:00 до 05:00 часа. Изключения ще се правят за тези, които отиват на работа и за медицински нужди. Заповедта на Областния управител Гергана Микова трябва да бъде подписана до края на деня. Тя е по препоръка на Областния кризисен щаб.

До края на деня кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която се забранява събирането на двама възрастни на едно място.

"В момента наблюдаваме хора, които се събират и си говорят. На никой не му е приятно, но такива са правилата. Няма как да се справим по друг начин, трябва да пазим себе си и околните. Постоянно се публикуват снимки от парковете. Явно хората не са разбрали, че е забранено", коментира Тодоров.

Той призова хората да бъдат отговорни, а не да нарушават разпоредбите. Ще бъдат налагани глоби на нарушителите. Ще има редовни проверки в кв. "Лозенец" на лицата, за които има информация, че нарушават мерките. Контролът ще бъде засилен. 

От днес ще бъдат затворени кучешките градинки. "Съжаляваме за тази мярка, но хората започнаха да нарушават правилата. Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, но не и да го използваш, за да обикаляш целия град", категоричен е кметът. В заповедта ще бъде описано къде точно можеш да разхождаш домашния си любимец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай