Връщат в клас големи ученици в София. Как го постигнаха?

От новата седмица на училище ще тръгнат деца от 8, 9 и 10 клас

Връщат в клас големи ученици в София. Как го постигнаха? | StandartNews.com

Ученици от 10 от общо 28 паралелки на 164-та Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес" в София се връщат присъствено на училище, предаде БНР.

Директорката на училището Зорница Йончева обясни, че това става след допитване до родителите, които са се съгласили да платят необходимите тестове на децата си. Така от новата седмица на училище ще тръгнат деца от 8, 9 и 10 клас.

Паралелките не са пълни, но е спазено изискването на здравното и образователното министерства да присъстват повече от половината деца от един клас.

Учениците от последните два класа - 11 и 12, са предпочели дистанционно обучение.

За по-лесното тестване на децата в училището е организиран изнесен пункт на една от лабораториите, обясни Зорница Йончева.

"Договорих с една лаборатория да направят в училище изнесен пункт, така че да намалят това да се обикаля, особено в неделен ден, да се правят лабораторни тестове, а да се случи в понеделник сутринта на място. Планирали сме го за три седмици, като много се надявам да е по-кратък периодът. Родителите прецениха едни 20 лева седмично като приемлив компромис от тяхна страна, докато се върнат учениците присъствено, но ми се струва, че този компромис не бива да продължава твърде дълго", каза тя.

Директорката посочи още, че в гимназията близо една трета от учениците са преболедували или са ваксинирани срещу ковид.

Новините днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай