Вторник,

Витанов с добра и лоша новина. Какви са

От: Редактор -
46075
Витанов с добра и лоша новина. Какви са
A
A
A

Добра новина за распространението на коронавируса оповести за пръв път от много време насам проф. Николай Витанов. Ето какво написа математикът във фейсбук:

"Параметрите в моделите за предсказване на ситуацията започваха да намаляват. С други думи в следващите 4 дни не се очаква по-нататъшно ускоряване на влошаването на ситуацията.

То ускоряване на влошаването не се очаква, но влошаването си е тук. Нещата не са добре. Базовото репродуктивно число днес е малко над 1.3 - ден осми поред. Очакванията са да падне под 1.3.

Мотаенето около 1.3 обаче означава, че здравната система няма да може да си отдъхне. Очакванията тук са броят на активните случаи да продължи да расте и да почни да наближава много числото, за което ви питам, а то е 100 000.

Такова натоварване досега не е било. Технически погледнато - здравната система е претоварена. Ако не беше претоварено, нямаше да се разкриват нови легла.

Очаква се да има продължаващ наплив от нуждаещи се от болнично лечение и от интензивно такова. Този наплив няма да бъде регистриран от статистиката, тъй като просто няма толкова легла

Смъртността се очаква да е висока поне още 2 седмици - тоест поне до средата на ноември. Там някъде ще разберем дали ще излезем от Долината на плача или ще продължим да сме в нея и във втората половина на ноември.

 

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички