Витанов каза какво заплашва спокойствието по празниците

Благоприятният вариант е устойчив, трябва да държим така още 2 седмици, каза математикът

Витанов каза какво заплашва спокойствието по празниците | StandartNews.com

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 9-и декември даде математикът от БАН проф. Николай Витанов във Фейсбук.

"Броят на новите случаи трябва да падне под 2000 на ден и да се задържи стабилно там. Тогава дифузното разпространение ще угасне и ще имаме спокойни коледни и новогодишни празници. Писах ви, че още тази седмица броят на новите случаи се очаква да падне под 2000 на ден. Ето, падна. Дифузното разпросранение загасва. За ужас на хейтърите, прогнозата на Витанов пак е добра - очакват ни спокойни празници, Омикронът закъсня фатално да направи золум да края на година. Радвайте се, нещастни хейтъри, нещата отиват на добре, какво сте седнали да плюете.

Благоприятният вариант е устойчив. Трябва да държим така още 2 седмици.

Заплаха за този благоприятен вариант, който в момента е устойчив: идиотии, свързани с масови събирания заради студентския празник, пробив в спазването на мерките в училищата и масивно донасяне на Омикрон варианта на вируса от завръщащите се за празниците гурбетчии. Вероятността за тези ексцесии обаче не е голяма", пише математикът в социалната мрежа.

Вижте и целия анализ на проф. Витанов:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай