Вирусолог с лоша новина за Омикрон, опасно сравнение

Проф. Александрова изрази мнение, че най-силното оръжие срещу вируса са ваксините

Вирусолог с лоша новина за Омикрон, опасно сравнение | StandartNews.com

Всяка ковид вълна си има лице и характеристики, специалистите сравняват сегашната с първата вълна от Омикрон. Има данни, че се разпространява вирусът доста по-успешно. Вероятно това се дължи на по-доброто му справяне с нашия имунен отговор. Това заяви в студиото на "Още от деня" вирусологът проф. Радостина Александрова.

Истината е, че този вирус ще остане с нас и трябва да сме готови да живеем с него. След две години и половина смятам, че трябва да можем да се справяме по-успешно", коментира още проф. Александрова.

Тя изрази мнение, че най-силното оръжие срещу вируса са ваксините.

"Взимането на мерки, стъпки, ограничения, не е въпрос на случайно решение, трябва да бъде предприето в точно определен момент, така че да има смисъл и да донесе полза. Вярвам, че трябва да вървим към период към който да можем да се справяме с този вирус с помощта на науката и нейните постижения", допълни проф. Александрова.

"Важното е, когато не се чувстваме добре, все пак да не контактуваме активно с хората около себе си, това се отнася за всяко едно време, не само по време на Ковид", посъветва проф. Радостина Александрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай