Неделя,

Великобритания ни иска PCR, дори да сме ваксинирани

От: Редакция -
403
Великобритания ни иска PCR, дори да сме ваксинирани
A
A
A

Считано от 30 ноември 2021 г., Великобритания въвежда допълнителни мерки заради появата на новия вариант на коронавируса Омикрон, съобщават от външното ни министерство.

По информация на посолството ни в Лондон от 04.00 часа сутринта във вторник, 30 ноември, всеки напълно ваксиниран гражданин, който влиза на територията на Великобритания от страна извън червения списък, каквато към момента е и България, трябва да си направи PCR тест до втория ден от пристигането и да се самоизолира до получаването на негативен резултат.

Ако резултатът от PCR теста се забави, гражданинът трябва да се самоизолира, докато резултатът от теста стане известен или до 14-ия ден след пристигането, в зависимост от това кое от двете обстоятелства настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с предполагаем случай на варианта „Омикрон“, също трябва да се самоизолират, независимо дали са били ваксинирани.

Остава в сила и изискването за попълване на формуляр за локализация на пътника.

От МВнР съобщават още, че българските граждани, които не са напълно ваксинирани, трябва да направят тест за Covid-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване за Великобритания. Те трябва да резервират и заплатят PCR тестове за втория ден и осмия ден от пристигането си, както и да попълнят формуляра за локализация на пътници в рамките на 48 часа преди пристигането им.

След това те трябва да останат под карантина за 10 дни у дома или друго място, където са отседнали, и да направят PCR тест за COVID-19 на ден 2-и и на ден 8-и от пристигането. Ако тестът за втория ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е необходимо да се прави тест за осмия ден. Ако тестът за втория ден е отрицателен, трябва да бъде направен и тестът за осмия ден. В случай че тестът на осмия ден е положителен, гражданите трябва да се самоизолират за 10 дни.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com