Банско си отдъхна след блокадата

Десетки автомобили напуснаха курортния град

Банско си отдъхна след блокадата | StandartNews.com

Точно в 19.00 ч. бе свалена карантината в Банско. Градът е първото българско населено място, което изтърпя двуседмична пълна карантина.

Близо час преди официално обявения край на карантината на контролно-пропускателния пункт на вход и изход на града в посока Благоевград започнаха да се трупат автомобили.

Пред репортер на БТА чакащи разказаха, че обявяването на карантината е заварила техни близки в града, в повечето случаи сезонни работници, работещи през зимния сезон в курорта.

Засилено полицейско присъствие имаше през целия 14-дневен период на карантина на КПП-тата, разположени на входовете на града. Преди обявяването на края й пристигнаха допълнителни полицейски екипи.

Десетки автомобили напуснаха града в първите минути след 19 часа, когато беше махната и бариерата, спираща свободното движение през последните две седмици. Опашка имаше и от желаещи да влязат в Банско.

Краят на карантината отменя само някои от забраните, наложени до момента. Влизането и напускането на града ще бъде организирано така, както е в областните градове. По този начин няма да се обезсмисли 14-дневният период на карантина, коментира по-рано днес пред БТА кметът на Банско Иван Кадев.

Работният процес се очаква да се възобнови утре, но никой не знае какви ще са щетите върху бизнеса. Ясно е само, че производството силно изостава от график.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай