Понеделник,

В капана на ковид: Свършиха леглата в Асеновград

От: Стандарт -
398
В капана на ковид: Свършиха леглата в Асеновград
A
A
A

Третата вълна на коронавируса не стихва. Тя може да се окаже най-тежката от началото на пандемията, прогнозират експертите. Редица държави въвеждат нови ограничения. У нас, в Бургас тежката обстановка наложи вечерен час и маски на открито. Спазват ли се рестрикциите, показва Нова тв в рупортаж.

"Ние сме тук, за да помогнем на хората. Искаме да им помогнем, а не да ги санкционираме. Проверките в града са много, извършват се по магазините и другите обекти. Такива има в транспортната мрежа и обществените места", казват от РЗИ Бургас.

COVID-19 препълни болниците в Асеновград. Намери ли се решение? Във Враца само за седмица броят на заразените скочи два пъти.

„Проверяваме най-вече магазините, защото там има струпване на хора. Най-честите проблеми, които наблюдаваме, включват неправилното носене на маска. Проверяваме за дезинфектанти и дали те отговарят на изискванията”, обяснява Инспекторът от РЗИ-Враца Ивайло Кръстев.

Утре в Асеновград  ще бъде отворен зелен коридор за ваксинация с AstraZeneca, но на дневен ред е друг проблем – липсата на достатъчно легла.

„Ние имаме заделени 63 легла за COVID-19. Шест от тях за интензивни грижи. За лечение са настанени 72 души, но ние няма да ограничим приема за хората, които имат нужда. Търсим всякакви опции, за да приемем пациентите в други структури”, обясни директорът на здравното заведение д-р Иван Червенков.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com