Уволнения заради отказ от ваксина

Скандал в Германия

Уволнения заради отказ от ваксина | StandartNews.com

Уволнения заради отказ от ваксина в Германия. Седем служители на германска фирма за грижи за инвалиди и възрастни хора са загубили работата си защото отказали да се ваксинират срещу коронавируса, съобщи вестник Bild, цитиран от ДарикНюз.

В Германия ваксинациите се извършват на доброволни начала и за първи път има уволнени поради отказ да се ваксинират срещу инфекцията, отбелязва най-тиражният вестник в страната.

Ръководителят на компанията Рене Вилмер заповядал всички служители да бъдат ваксинирани веднага щом медикаментът пристигне, но трима души категорично отказали да направят това, други четирима пък твърде дълго не можели да вземат решение.

Собственикът на фирмата им дал 2 дни срок, но седмината така и не изпълнили заповедта, затова Вилмер ги уволнил. След това започнал да получава смъртни заплахи от противници на ваксинацията.

Eдна от отстранените сестри сподели: „Не съм противник на ваксинацията, просто исках още няколко дни, за да го обмисля. Не може да се поставя ултиматум по такъв личен въпрос." Тя е подала сигнал срещу бившия си шеф и иска да го съди за уволнението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай