Удължават извънредната епидемична ситуация с месец

Ще удължим с още един месец извънредното положение заради пандемията, каза премиерът

Удължават извънредната епидемична ситуация с месец | StandartNews.com

Със заповед на министъра на здравеопазването извънредната епидемична обстановка заради коронавируса ще бъде удължена с още един месец. Това съобщи на брифинг премиерът Бойко Борисов.

Ще удължим с още един месец извънредното положение заради пандемията със заповед на министъра, за да може тези мерки да работят, каза премиерът на пресконференцията, на която представи новите социално-икономически мерки на правителството за преодоляване на последиците от коронавирусната криза на обща стойност близо 2 млрд. лева.

През юни главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев каза, че удължаването на епидемичната обстановка (което се прави периодично) е необходимо, за да се налага и граничният контрол (наред с останалите мерки, действащи в страната).

На пресконференцията днес лидерът на НФСБ (ОП) Валери Симеонов каза, че по молба на туристическия бранш туристи от Молдова, Израел, Кувейт, Сърбия и Северна Македония ще бъдат допускани след предоставяне на PCR тестове, направени 72 часа предварително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай