Тервел Пулев: Стига сме си пазили телцата!

Прекалено много сме суетни, смята боксьорът

Тервел Пулев: Стига сме си пазили телцата! | StandartNews.com

Професионалният български боксьор Тервел Пулев вече втори ден е доброволец в помощ на медиците в борбата срещу коронавируса. Той е част от Спешното отделение към столичната болница "Софиямед". Ето какво заяви за ситуацията там, както и посланието, което отправи към българите:

"Така го усещам, че трябва да бъде.

Сятам, че сега е моментът, в който трябва да отдалечим всички отрови като злоба и лицемерие, да помислим върху тях. Не е само физическият труд в спешното отделение. Задачите, които ми възлагат, не са много сложни. Не е нещо, с което не мога да се справя. Те ще кажат дали успявам, не е ОК аз да си правя самооценка.

Действително имаше малка доза страх, преди да дойда в болницата. Наистина, казваш си - отивам на първа линия, дали не е опасно. Но започнем ли да мислим за тези неща, ще започнем да се притесняваме. Затова съм дошъл, без да се притеснявам и вярвам, че и това ще мине" - започна Пулев пред БНР.

"Няма какво толкова да си пазим телцата си, да сме толкова суетни. Малко трябва и душите си да отворим. Трябва да бъдем по-широко скроени.", каза още Тервел Пулев.

Доктор Иван Христов, който е завеждащ Спешно отделение в столичната болница "Софиямед", обясни, че персоналът в  цялата болница е в приповдивгнат дух от присъствието на Тервел Пулев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай