Понеделник,

СЗО: Три недостатъка на ваксините

От: стандарт -
СЗО: Три недостатъка на ваксините
A
A
A

 

Директорът на департамента по имунизации във Световната здравна организация Кейт О'Брайън съобщи за 3 недостатъка на ваксините в страницата в Twitter на организацията.

О'Брайън предупреди, че предпазните мерки е необходимо да се спазват и след ваксинацията, защото на учените още не им е известно дали ваксинацията защитава човека от заразата и предаването й. В днешно време е доказано само защитата на организама от болестта. Това е много важно да се разбере от хората, твърди шефът в СЗО.

Друго слабо място е факта, че ваксината е неподходяща за няколко възрастови групи, в частност за деца. Тези категории остават в зоната на риска от зараза и предаването й на другите хора.

Третият недостатък е недостатъчния брой ваксини за жителите на планетата, затова и те трябва да продължават да носят маски, да спазват дистанции и да си мият ръцете.

Преди време в СЗО обявиха, че разполагат с информация, че ваксинацията съкращава риска за предаване на заразата. Сега обаче те не са толкова обедени, затова и правят ново изказване.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Сзо Ваксини