СЗО със страшна прогноза за Омикрон

Здравните системи на много държави са претоварени

СЗО със страшна прогноза за Омикрон | StandartNews.com

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че бързото разпространение на варианта на коронавируса - Омикрон може да доведе до претоварване на здравните системи на редица държави, независимо че ранните проучване предполагат, че този вариант води до преболедуване в по-лека форма, предаде Франс прес.

Китай вече наложи локдаун на стотици хиляди хора. Германия също въведе отново строги ограничения, за да спре новите коронавирусни инфекции.

Рекорди в броя на новозаразените, невиждани от началото на пандемията, бяха регистрирани днес в Гърция, Кипър, Великобритания и Франция, съобщи БНР.

Нарастването на случаите на Covid-19 предизвикаха хаос в целия свят, принуждавайки много държави да направят труден избор между вредящите икономиките ограничения за контролиране на разпространението на коронавируса и запазване на обществеността по-отворена въпреки бързото разпространение на варианта Омикрон.

Междувременно Върховният административен съд на Белгия отмени правителствената забрана за посещение на местата за забавление, сред които и театрите, съобщава Фрнс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай