Вторник,

СЗО: Идва трета върна Ковид-19. Кога?

От: СТАНДАРТ -
655
СЗО: Идва трета върна Ковид-19. Кога?
A
A
A

Идва трета вълна от коронавирус в Европа. Тя ще е в началото на 2021 г. Това предупреди специалният пратеник на Световната здравна организация Дейвид Набаро в интервю за швейцарската медийна компания CH Media, съобщи Канал 3. Според Набаро европейските държави не са успели да предотвратят втората вълна на коронавируса, след като са взели да поемат контрола над първата.

"Европейският отговор беше непълен. Те пропуснаха възможността да изградят необходимата инфраструктура през летните месеци, след като поеха контрола над първата вълна. И сега се срещат с втора вълна. Ако не изградят необходимата инфраструктура сега, ще имат трета вълна в началото на следващата година", каза Набаро, цитиран от "Баденер Тагблат".

Специалният пратеник на СЗО отбеляза, че много западноевропейски страни са изправени пред задачата да "вземат отново вируса под контрол", без да прибягват до такава груба мярка като блокиране - строг режим на изолация, за който, както заяви Набаро, ще бъде платена "висока цена".

Позовавайки се на страните от Източна Азия, Набаро отбеляза, че ситуацията с коронавируса там е по-добра поради "много ясна комуникация" между властите и населението, пише БГНЕС.

"Друг елемент, който е много забележим в Източна Азия: след като броят на случаите бе намален поради силната реакция на хората, мерките не бяха отслабени. Необходимо е да се изчака, докато нивата станат ниски и останат такива", каза още Набаро.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com