Страх от секс заради коронавируса

Препоръчва ни се да загърбим секса, ако той не е с трайно установен партньор

Страх от секс заради коронавируса | StandartNews.com

Допитване до общественото мнение установи, че повече от половината британци се притесняват, че след пандемията никога повече няма да пожелаят да правят секс, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Загубата на либидо може да има много причини, било то физически или психични. С пандемията, която все още шества по света, много естествено е хората да не се чувстват превъзбудени сексуално. От нея е пострадало колективното ни психично здраве, като непрекъснато ни се повтаря да избягваме всякакъв физически контакт с други хора. Препоръчва ни се и да загърбим секса, ако той не е с трайно установен партньор.

При това положение на нещата много естествено е масово спадане на либидото. Но проучването на апликацията за дигитална секс терапия Блухарт установи още по-стряскащи неща. Петдесет и пет процента от поданиците на Нейно Величество са разтревожени, че никога вече няма да бъдат изкушени от секса. 41% от анкетираните се опитвали да станат непривлекателни сексуално за партньора, за да избегнат близки контакти. Други пък заменили половите интимности с телевизия и видеоигри (29%). От интервюираните 2 559 участници в анкетата, само една пета доверили, че споделили за гаснещото си либидо с партньора.

От участниците в проучването 27% били засрамени от това как изглеждало тялото им, а 52 на сто страдали от чувство на необяснима тревожност, страх и нервност при опит за секс от страна на партньора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай