Скок на случаите в Германия. Нови мерки

Новите правила бяха обявени от канцлера Ангела Меркел снощи

Скок на случаите в Германия. Нови мерки | StandartNews.com

Нови правила в Германия бяха обявени от канцлера Ангела Меркел снощи. Новите мерки включват носене на маска на открито, ако няма възможност за спазване на дистанция, вечерни часове и забрана на продажбата на алкохол след 23 часа.

Страната, която беше широко похвалена заради реакцията си на коронавирус, сега отбелязва най-големия си скок на инфекциите от април насам.

На спешна среща вчера вечерта германският канцлер Ангела Меркел и кметовете на 11-те най-големи германски града решиха да включат и армията в борбата с Covid-19. Експерти на Бундесвера, както и на института „Роберт Кох“ ще помагат на здравните служби в най-засегнатите региони. Тази подкрепа ще се предлага, ако в рамките на 7 дни в едно населено място инфекциите надминат 35 на 100 000 жители.

Сред засегнатите от тези мерки градове са Берлин, Мюнхен, Фракфурт, Бремен, Кьолн и повечето градове в Северен Рейн Вестфалия.

Всички магази, включително барове и ресторанти, сега трябва да затварят между 23:00 и 6:00 ч. От тази събота, поне до 31 октомври. Бизнесът, който нарушава вечерния час, може да очаква глоби до 5000 евро.

Най-болезнена за германците нова мярка е вътрешната забрана за пътувания точно в началото на есенната ваканция. Само три дни преди началото й в Берлин, околните провинции въведоха забрана за нощувки на жители на Берлин на тяхна територия. Наложи се стотици берлинчани да отменят резервациите си в Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания.

Канцлерът Меркел се обърна към нацията със специален призив да се съобразят с мерките, за да може те да са краткосрочни и икономиката да не пострада отново.

Забързаният нощен живот в Берлин е изправен пред комендантски час за първи път от повече от 70 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай