Петък,

Шок.Не искаш ваксина, оставаш без кислород!

От: Редактор -
245
Шок.Не искаш ваксина, оставаш без кислород!
A
A
A

Яростен подход към ваксините и нежелаещите ги изрази учен.

Който не се ваксинира, да подпише декларация, че не желае интензивни животоспасяващи мерки. Защото не е редно да товари обществото с разходи за личното си нехайство - такава позиция изрази проф. Волфрам Хен, цитиран от Дойче веле.

Хората, които отказват да се ваксинират, да не ползват болнични интензивни легла и апарати за обдишване в случай на нужда - предложение в този смисъл направи един германски професор, с което хвърли истинска бомба.

Волфрам Хен е професор по хуманна генетика и е член на Етичния съвет към германското правителство. В отворено писмо той се обърна към хората, които отричат ваксините, призовавайки ги да се откажат доброволно от интензивно лечение в болниците в случай, че се разболеят от Ковид-19.

Всеки, който отказва да се ваксинира, би трябвало да носи винаги със себе си писмено съгласие, че се отказва от легло в интензивно отделение в полза на други пациенти, както и от апарат за обдишване, призовава Хен.

Професорът казва, че не бива дискусията да се доминира от "паникьори" и принципни противници на ваксините и им предлага да посетят интензивните отделения на болниците, за да се уверят лично в несъстоятелността на конспиративните теории.

Ойген Бриш от Организация за защита правата на пациентите в Германия разкритикува остро предложението на проф. Хен. По думите му, то просто "ще взриви нашата солидарност" и е "отрова за една сериозна кампания за ваксиниране".

Несъгласие с идеята изрази и президентът на Съюза на лекарите от интензивната медицина Уве Янсенс. Пред телевизия ntv той увери, че на никого няма да се отказват интензивни грижи, без значение какви политически убеждения споделя.

Пред Западногерманското радио и телевизия WDR Волфрам Хен заяви, че с изявлението си е искал да провокира дебат.

"Нека онези, които много бързо изразяват крайно критични мнения за ваксините, да кажат какви мерки биха подкрепили.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com