Ще има ли четвърта вълна? Проф. Балтов отговори

Има гарантирана втора доза за всички, получили първа инжекция

Ще има ли четвърта вълна? Проф. Балтов отговори | StandartNews.com

Ще има ли четвърта вълна коронавирус? Отговор на този въпрос, който си задават всички българи, даде директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов в интервю за „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

"Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента", каза проф. Асен Балтов. Той информира, че "Пирогов" има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти. До пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около1000 души.

"През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни",  обясни проф. Балтов.

Той даде разяснения за починалия 23-годишен гръцки студент. Той е постъпил в "Пирогов" с травма, след това са се получили усложнения, смъртта му е причинена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент. По случая е назначена проверка.

"Нямаме болни в "Пирогов", които да са били ваксинирани, но ваксината не гарантира на 100%, че никога няма да се разболеете отново", допълни той.

Балтов бе категоричен, че има запазени втори дози за всички, които са се ваксинирали с първа доза, а до края на месеца ще бъдат ваксинирани всички членове на избирателни комисии, като мобилни секции ще има и в "Пирогов", чрез които ще може да се гласува.

"Младите се заразяват повече сега, като проблем е, че те в началото си мислят, че ще им премине и така се получават по-тежки случаи", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай