САЩ обещават ваксина до януари 2021 г.

Може да са нужни стотици милиони долари, но ще успеем, уверен е Антъни Фаучи

САЩ обещават ваксина до януари 2021 г. | StandartNews.com

Американските власти очакват да разработят ваксина срещу новия коронавирус до януари 2021 г. Това съобщи в събота по CNN Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединените американски щати.

"Мисля, че ако всичко върви добре, тогава ще успее", заяви той, като говори за възможността за разработване на лекарството до крайния срок. "Но има редица ситуации, в които могат да възникнат трудности." Фаучи отбеляза, че по-рано американските власти избраха няколко обещаващи проекта за създаването на ваксината. 

Както NBC съобщи в петък, позовавайки се на източници, на междинен етап американските експерти възнамеряват да тестват поне 14 "потенциални ваксини срещу коронавирус".

Главният специалист по инфекциозни заболявания в САЩ отбеляза, че никой щат на този етап не може да гарантира създаването на "безопасна и ефективна ваксина". "Те могат да бъдат предпазливи оптимизъм, но не могат да дадат гаранции", каза Фаучи. Той заяви, че за създаването на ваксината в САЩ може да са необходими поне „стотици милиони долари“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай