Вторник,

Руската ваксина с по-ниска цена от западните?

От: Пламен Вълков -
177
Руската ваксина с по-ниска цена от западните?
A
A
A

Руската ваксина срещу коронавирус Sputnik V ще струва много по-малко от западните ваксини на Pfizer и Moderna. Това съобщиха днес от Русия. 

„Обявените цени от $ 19,5 за доза ваксина Pfizer и $ 25-37 за доза ваксина Moderna всъщност означават, че цените са $ 39 и $ 50-74 на човек. Един човек се нуждае от две дози ваксини Pfizer, Sputnik V и Moderna. Цената за Sputnik V ще бъде много по-ниска ", - се посочва в съобщението.

Цената на руската ваксина ще бъде обявена следващата седмица, каза представител на Руския фонд за директни инвестиции пред репортери.

На 11 август Русия първа в света регистрира коронавирусна ваксина, базирана на два щама аденовирус, която получи името Sputnik V. Лекарството е разработено от центъра "Гамалея" и претърпя клинични изпитвания през юни-юли. Тя се основава на вече добре познатата платформа, на която са създадени редица ваксини. На 15 август Министерството на здравеопазването на Руската федерация обяви началото на производството на лекарството. Третият - след регистрация - етап на клиничните изпитвания на руската ваксина започна на 25 август.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com