Путин към лекарите: Слава Богу, не съм ви пациент

Броят на новозаразените в Русия намалява, но смъртните случаи растат

Путин към лекарите: Слава Богу, не съм ви пациент | StandartNews.com

 

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че се надява да не стане нациент на градската болница в Москва, профилирана за пациенти с коронавирус. Изказването си той направи по време на онлайн съвещание на епидемиологната обстановка в страната, съобщи телевизия „Россия-24“.  

Държавният глава заяви, че в Русия се стабилизира ситуацията, а в някои райони, като Москва, постепенно намалява броя на заразените. Днес е поредния ден, в който странана отчита под 9500 нови случая за денонощия, но и нов антирекорд по отношение на смъртните.

„Слава Богу, ваш пациент не съм и се надявам да не стана“, казал държавният глава на главния лекар на болницата Лисенко.  Думите му били по повод хвалбата на лекаря, че министърът на строителството Якушев останал много доволен от нивото на медицинската помощ, докато се лекувал от коронавирус. Министърът от вчера вече е на работа, след като за болестта му се разбра на 1 май.

От разговора обаче не става ясно как се е справил с болестта премиера Михаил Мишустни, който заболя още в края на април и и.д. министър-председател продължава да е заместника му Андрей Белоусов. Няма информация и какво е състоянието на президента на Чечения Рамзан Кадиров, който бе откаран преди два дни с частен самолет от Горки до Москва, а вчера се появиха информации за влошеното му състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай