Първи починал в Китай от К-19 след 8 месеца

Новите случаи на коронавирус са 138

Първи починал в Китай от К-19 след 8 месеца | StandartNews.com

Китайските власти регистрираха смъртта на пациент от усложнения след заболяване, причинено от новия коронавирус на 13 януари, съобщава ТАСС. Това се посочва в съобщение, публикувано в четвъртък на уебсайта на Държавния комитет по хигиена и здраве на Китай.

"През изминалия ден са регистрирани 138 нови потвърдени случая на болестта, една нова смърт", се казва в текста. Няма данни за нови смъртни случаи в Китай от 16 май 2020 г., според статистиката на агенцията. Както отбелязват в сряда китайските медии, смъртта е регистрирана в провинция Хъбей поради инфекция с коронавирус.

Сред 138 нови случая на заболяване, открито през изминалия ден, са внесени 14: осем са открити в Шанхай, три в провинция Гуангдонг, по един в Пекин, провинция Хенан и автономна област Гуанси Жуан. Други 124 случая са вътрешни: 81 от тях са открити в провинция Хъбей, а други 43 в провинция Хейлундзян.

От началото на пандемията китайските лекари са установили 4465 случая сред пристигналите от чужбина, от които 4181 вече са се възстановили и са изписани. Лекуват се 284 души, трима от тях са в тежко състояние. Нито един заразен човек, пристигнал в КНР от чужбина, не е починал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай