Петък,

Проучване с ключова новина за третата доза

От: Редактор -
Проучване с ключова новина за третата доза
A
A
A

Първото проучване, директно сравняващо бустерните ваксини срещу Covid-19, установи, че повечето ваксини подобряват имунните реакции при напълно ваксинираните хора, но няма очевиден "победител", който да помогне за вземането на решение която от ваксините да бъде използвана като усилваща.

"По отношение на "най-добрия" бустер, няма окончателен победител, но има някои губещи“, казаха в петък анализаторите на инвестиционната  банка SVB Leerink,  специализирана в здравеопазването, съобщава агенция MarketWatch.

Изследване  сравнява микс от пълни и половин дози от ваксините, разработени от BioNTech/Pfizer, Novavax и Valneva, както и пълна доза от ваксините на AstraZeneca, CureVac, Johnson & Johnson и Moderna.

Всички участници в клиничното изпитване в Обединеното кралство са били напълно ваксинирани или с ваксината на AstraZeneca, или с ваксината Comirnaty на BioNTech и Pfizer. Проучването включва само хора на възраст над 30 години, които никога не са дали положителен тест за коронавируса.

Според анализаторите на банката SVB Leerink, пълна доза от ваксината на Moderna произвежда най-високите титри на антитела. Трбва да се има предвид, че и в САЩ, и в Обединеното кралство бустерът на Moderna е разрешен като половин доза.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички