Събота,

Проф. Мермерски: Ваксините ще ни спасят

От: Стандарт -
114
Проф. Мермерски: Ваксините ще ни спасят
A
A
A

Всички ваксини, които имат ефикасност и минимални странични ефекти, са спасението на човечеството. Това коментира пред пред Bulgaria ON AIR проф. Йонко Мермерски, който е доктор по органична химия във Вашингтон. Според него е отговорно  и правилно да се ваксинират хората, за да преборим  вируса. „При условие, че не всички хора имат достъп до ваксина, трябва да се обмисли добре зеленият паспорт", каза проф. Йонко Мермерски

Според него и ваксината Sputnik V също е добра, а ваксината на Johnson & Johnson е светлина в тунела. "Аз бих казал - лъч, който осветява пътя извън тъмнината на Ковид-19." По думите му, съхранението на тази ваксина е на 2-4 градуса, което е е невероятно облекчение. Професорът обясни, че в САЩ забавянето не е заради производството, а в самото прилагане. Ситуацията там той определи като "голямо объркване".

"Надявам се Johnson & Johnson да ги одобрят днес, процесът няма как да се спре. В Африка са се отказали от AstraZeneca и чакат Johnson&Johnson, което ще освободи капацитет, който вероятно ще дойде към нас", отбеляза ученият.

По думите му другите ваксини не отпадат като вариант.

"Стадният имунитет е процес, който настъпва постепенно, и ще дойде време, в което ние ще асимилираме вируса. Всички прогнозират, че до края на годината ще стигнем до прага на стадния имунитет", подчерта проф. Мермерски.

Към момента самият той не е ваксиниран, защото има антитела.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички