Прекарали ли сме коронавирус? 5 признака

В началото мнозина казват, че са имали болка в стомаха.

Прекарали ли сме коронавирус? 5 признака | StandartNews.com

25% от хората са имали коронавирусна инфекция без никакви симптоми и дори не са разбрали, че са носители на заразата, сочи статистиката.  Как да разберем дали сме след тях? Пет признака издават това, пише БЛИЦ.

Липсата на обоняние, на вкус, задух и умора са най-честите симптоми на коронавирусната инфекция, по които може да разберем, че е време да се изследваме. Учени от Оксфордския университет обаче стигнаха доста по-далеч в прочуванията си и решиха да разберат какви признаци могат да покажат, че човек вече е болен, но влиза в графата безсимптомни носители на К-19.Те тестваха асимптоматични пациенти и се оказало, че всички респонденти имат общи оплаквания.

В началото мнозина казват, че са имали болка в стомаха. Никой не дава гаранции, че К-19 е виновник за това, тъй като точните причини за болката още не са установени, но този симптом може да индикира за възпаление в долните части на белите дробове.

Повечето от "асимптоматичните" са имали диария. Друг често срещан признак е конюктивит - парене в очите, сърбеж или повишено сълзене.  Следват умората и загубата на обоняние. Пациентите казвали, че отдавали всички тези симптоми на работа и умора. В днешно време обаче е добре при подобни симптоми, особено накуп, са си направим тест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай