По колко души ще влизат в нощно заведение?

Затварянето на дискотеки и клубове не води до здравен ефект

По колко души ще влизат в нощно заведение? | StandartNews.com

Ако нощно заведение има 100 кв. м площ, то би трябвало да разреши влизане на 50-60 души, съобщи пред Нова телевизия Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията в България, относно ситуацията в един от най-засегнатите сектори.

„Обсъждаме в нощните клубове да се влиза и стига с маска до масите. Мислим и за намаляване на децибелите на музиката, за да не се налага хората да викат и да отделят повече слюнка. Готови сме на компромиси, за да няма пълно затваряне", посочи Алибегов.

И допълни, че вече се усеща спад на клиентите. „През последните седмици в социалното пространство постоянно се коментира, че заведенията трябва да се затворят, както е в съседните държави", каза още Алибегов.

По думите му затварянето на дискотеки и клубове обаче не води до здравен ефект. „Въпреки, че баровете в Европа не работят, броят на заразените продължава да расте. Абсолютно нищо не се е променило", категоричен е Алибегов.

Според него няма бранш, който да издържи на второ затваряне. „Нямаме болни сред персонала. Мерките, които се взимат, очевидно са достатъчни. Най-важното е да предпазим хората", поясни Ричард Алибегов.

Браншът е готов да направи всичко само и само да не се стига до сюжета от март месец. Трябва да сме сигурни, че стъпките ще имат здравен ефект. Няма сектор в България, който би издържал повторно затваряне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай