Сряда,

Пловдив връща строгите мерки и проверки за COVID

От: Рачо Рачев, сн. Марица -
115
Пловдив връща строгите мерки и проверки за COVID
A
A
A

В Пловдив и областта от днес се засилва двойно контролът за спазване на противоепидемичните мерки. Това обяви пред журналисти Областният управител Дани Каназирева след среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на всички държавни институции, предаде БТА.

Започват масирани проверки за носенето на маски на закрити обществени места, градски транспорт и хранителни магазини, както и за спазването на дистанция. Старият пропускателен режим в големите хипермаркети се връща в Пловдив и региона, както беше в началото на пандемията. Ограничава се броят на пазаруващите в големите търговски вериги до 100 души и се връща мярката за изчакване отвън с дистанция до влизането в обекта. Глобата за неспазването на указанията са от 300 до 1000 лева за физически лица.

Към настоящия момент хоспитализираните пациенти в Пловдивско с потвърден Covid-19 са 171 души, свободните легла са 70 за средно тежки случаи и 28 за интензивно лечение. Днес има още 5 положителни проби при медицински лица, като общия брой на активните случай сред медици е 87, каза областният управител. И потвърди, че са изчерпани свободните легла в инфекциозното отделение на УМБАЛ "Свети Георги".


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com