"Пфайзер" закъса с доставките.Защо?

Необходимо е да се повиши производственият капацитет на компанията

"Пфайзер" закъса с доставките.Защо? | StandartNews.com

Необходимо е да се повиши производственият капацитет на компанията, обявиха днес норвежкият Институт за обществено здраве и "Пфайзер", цитирани от Ройтерс и ТАСС.

"Пфайзер" изпитва затруднения с доставките на ваксината срещу коронавируса, което е довело да временно намаляване на поръчките за Европа.

"Получихме това съобщение днес малко преди 10 ч. Очаквахме 43 875 дози от ваксината от "Пфайзер" през третата седмица на месеца. Сега изглежда ще получим 36 075 дози", се казва в изявлението на института.

Намаляването на доставките е свързано с реорганизация на производството на ваксината и обновяване на обемите на производството, обяснява институтът. Когато този процес завърши, Пфайзер ще може да увеличи производството на ваксината от 1,3 милиарда дози годишно до 2 милиарда дози.

Временното намаляване на доставките ще засегне всички европейски държави, посочи институтът и допълни, че все още не се знае в какви срокове компанията ще завърши да обновява производството си.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че е разговаряла с ръководството на фирмата и е била уверена, че до края на първото тримесечие ЕС ще получи предвидените количества.

Тя отбеляза, че фирмата разбира необходимостта графиците да бъдат спазвани, особено заради вече поставените първи дози и намаляващото време до вторите дози.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай