Още 46,4 млн. лв. за ваксини на "Пфайзер"

Властта купува нови 1 533 037 дози

Още 46,4 млн. лв. за ваксини на "Пфайзер" | StandartNews.com
  • Със средствата ще бъдат осигурени над милион и половина дози

Още 46,4 милиона лева за купуването на допълнителни количества от ваксината срещу COVID-19, произведена от Pfizer/BioNTech, отпусна кабинетът. Със средствата ще бъдат осигурени 1 533 037 дози.

„Това, което сме обещали на българите, го изпълняваме в пълния му обем. Осигуряваме необходимите количества ваксини, защото само така ще можем да се справим с пандемията“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Кабинетът взе решение още за осигуряването на условия за продължаване на заплащането както на допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за медицинския и немедицинския персонал, пряко зает с пациенти е COVID-19, така и за поставяне на ваксини срещу COVID-19, при допускане на удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка след 30 април.

„Това е ефективна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на кадрите в системата, които денонощно се трудят в безпрецедентните условия като лекуват и спасяват болните българи“, категоричен че премиерът Борисов. Министър-председателят подчерта, независимо от следизборната ситуация, държавата е длъжна да осигури всичко необходимо за медицинския и немедицинския персонал, поставен на първа линия в борба със смъртоносния вирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай