Сряда,

Още 3 месеца здравни заповеди и мерки

От: СТАНДАРТ -
Още 3 месеца здравни заповеди и мерки
A
A
A

Извънредната епидемична обстановка заради коронавируса се удължава с 3 месеца. Това реши днес служебното правителство, обяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров. В това време правилата за пътуване, работа, образование ще се определят, както досега, със заповеди и мерки от страна на здравното ведомство.

„Основанията за това са, че страната ни навлиза в нова пандемична вълна. Регистрираме ръст в броя на заразените и хоспитализираните. Това налага да бъде удължена извънредната епидемична обстановка”, каза министърът. Срока от три месеца Кацаров мотивира със средната продължителност на една пандемична вълна. „Тя е около два месеца, два месеца и половина. Затова считаме, че оптималният срок за удължаване е три месеца”, уточни той.

Ресорният министър обясни, че се взимат под внимание политическата ситуация и неяснотите около това докога ще продължи работата на Народното събрание. „Тримесечният срок дава достатъчно гаранция за сигурност и възможност за прилагане на противоепидемични мерки, включително и такива за граничен контрол”, заключи Кацаров.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички