Опашки и хаос пред "Пирогов". Върнаха хората

Зелените коридори в спешната болница започват да действат утре в 9 ч.

Опашки и хаос пред "Пирогов". Върнаха хората | StandartNews.com

Снимка: Анна-Мария Конова, бТВ

Опашки от желаещи да се ваксинират срещу коронавирус се извиха отново пред „Пирогов” днес, след като стана ясно, че зелените коридори за имунизация се възстановяват. Вместо ред обаче настана хаос пред болничното заведение и се породи напрежение.

Десетки хора, които чакаха да получат ваксина срещу коронавирус, бяха отпратени, след като стана ясно, че „зелените коридори“ в лечебното заведение ще бъда възстановени чак утре, предаде bTV.

https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x/Feb2021/2112387845.jpg

Снимка: Анна-Мария Конова, бТВ

От „Пирогов“ заявиха, че ваксинирането с „АстраЗенека“ ще започне утре в 9 ч. сутринта.

По-рано през деня по време на посещение в детското спешно отделение в болницата, премиерът Бойко Борисов разпореди „зелените коридори“ да бъдат възстановени възможно най-бързо. Това накара десетки хора да се наредят на опашка пред спешната болница, за да бъдат имунизирани.

„Зелените коридори“ бяха възстановени със заповед от здравния министър Костадин Ангелов. В нея обаче пише, че ще бъдат при личните лекари и условието е да няма желаещи от приоритетните фази на ваксинационния план.

Хората пред „Пирогов“ чакаха повече от час, но накрая бяха отпратени. Те настояваха да им се даде обяснение защо не могат да бъдат ваксинирани.

Във ВМА също не тръгнаха „зелените коридори“.

От болница „Св. Анна“ обявиха, че ваксинацията при тях започва още днес, като приоритетно ще бъдат ваксинирани всички рискови групи. В работно време ще има десет екипа, които да обслужващ желаещите за ваксини. Ще имат и нощен екип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай