Обсъждат по-строги мерки в Германия

Германия е в частично блокиране от шест седмици

Обсъждат по-строги мерки в Германия | StandartNews.com

Германският канцлер Ангела Меркел ще обсъди с държавните лидери в неделя (13 декември) затягане на ограниченията за блокиране, за да спре нарастването на коронавирусните инфекции, като на дневен ред ще бъдат затворени училища и магазини, според медиите.

Германия е в частично блокиране от шест седмици, като баровете и ресторантите са затворени. Някои региони вече наложиха по-строги мерки.

Дискусиите в неделя ще включват дали магазините трябва да бъдат затворени преди коледния празник.

"Трябва да предприемем стъпки през следващите дни, които са много мащабни и много поразяващи", каза германският финансов министър Олаф Шолц на членове на своята социалдемократическа партия по време на онлайн събитие.

Германия беше по-успешна от много европейски държави в поддържането на пандемията под контрол през първата вълна през март и април.

Ежедневно новите инфекции са се повишили до 28 438, докато дневният брой на загиналите е 496, показват данни на Института Робърт Кох (RKI) за инфекциозни заболявания.

Противниците на мерките за блокиране редовно протестират в германските градове.

Икономическият министър Петер Алтмайер заяви в събота пред групата на вестник RND, че отделенията за интензивно лечение в болниците започват да се пълнят до краен предел и че Германия не може да чака до Коледа, за да реагира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай