Напрежение! Европа затваря

Идва първи локдаун от лятото

Напрежение! Европа затваря | StandartNews.com

Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането на частичен локдаун в страната - първия в Западна Европа от лятото.

Тя натиска правителството да предприеме драстични и непопулярни действия срещу засилилото се разпространение на КОВИД-19, предаде Ройтерс.

За изминалите 24 часа властите са отчели 16 364 заразени - с близо 3700 повече от предходното денонощие, съобщи ТАСС.

Кабинетът на Марк Рюте, който в момента управлява като служебен премиер, се очаква да вземе решение за новите мерки утре,

Много от развитите страни обявиха, че заради ваксинацията локдауни повече не са необходими, въпреки че случаите на заразяване рязко се увеличиха до рекордни равнища.

За миналия месец средната възраст на неваксинираните пациенти с ковид в нидерландските болници е била 59 години, при 77 години на ваксинираните, показват данни на местния Институт по обществено здраве.

Правителството на Австрия увеличи днес заплахите за налагане на карантинни мерки за хората, които не са ваксинирани срещу КОВИД-19, в момент на значителен ръст на новите случаи в страната, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има неудобство за неваксинираните", каза канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се въведе строг полицейски час за неваксинираните.

Австрия предприе редица мерки през последните седмици, за да ограничи разпространението на коронавируса и да насърчи повече хора да се ваксинират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай