Надежда! Първи резултати от локдауна

Кърджали извън червената зона, София с огромен спад

Надежда! Първи резултати от локдауна | StandartNews.com

Ако спазваме мерките, ще караме наистина по-весели празници, показват вече резултати от локдауна в страната,. въз основа на изнесените нови данни за заразата.

Кърджали слезе отново в оранжевата зона с под 120 заболели на 100 000 души население. Кърджали е и единствената българска област извън червеното, отбелязва и Mariza.bg.

Лек спад се забелязва и в Пловдив. Областта е със 654 заразени на 100 000 население, като преди седмица числото беше 677. Пак е някаква утеха.

Пловдив продължава да движи в златната среда, като от съседните области с добри показатели може да се похвали и Смолян (241), който всъщност е втори след Кърджали в добрия смисъл. 

София бележи огромен спад, както сподели вече здравният министър. Столицата беше с 1000 заразени преди седмица, те вече са 830 на 100 000 население.

Все още с лоши резултати остават Кюстендил (1124), който изпреварва Габрово (1096).

Като че ли сме навлезли в платото на заразата, като заболяемостта на 14-дневна база движи между 700 и 600 дори с лека тенденция към спадане.

Броят на направените тестове продължава с лекия спад, а положителността им се задържи на 40 процента.

Друг лъч на надежда - намалява броят на починалите спрямо всички известни случаи на коронавирус, вече приключили. Той е 8 души, като преди гонеше 10. 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай