Петък,

На каква възраст децата трябва да са с маски

От: Стандарт -
На каква възраст децата трябва да са с маски
A
A
A

На каква възраст децата трябва да носят маски?

Световната здравна организация (СЗО) и Уницеф - Детски фонд на обединените нации, излязоха с препоръки за това. Текстът е публикуван на сайта СЗО.

Според него деца над 12 години трябва да носят маски при същите условия, както и възрастните, както и в случаите, когато няма гаранции за съблюдаването на дистанция от поне един метър и в районите, където предаването на вируса е голямо.

За носенето на маски от децата във възрастовата група 6 - 11 години се отбелязва, че това зависи от редица обстоятелства, включително и от "способността на детето да го прави безопасно и по правилата", както и да бъде съобразено с потенциалното влияние на носенето на маски върху обучението и психосоциалното развитие на детето. Трябва да бъдат отчетени такива фактори като наличието или отсъствието на масово предаване на вируса.

СЗО препоръчва децата на 5 и под 5 години да не носят маски.

В бюлетина също така се посочва, че при спортни занимания и физически упражнения, включително и игри на площадката не трябва да се носят маски, но трябва да се съблюдават мерките за дистанция и други санитарни мерки.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички