Мъж с ковид обикаля с линейка 5 болници, докато му намерят легло

Навсякъде е препълнено

Мъж с ковид обикаля с линейка 5 болници, докато му намерят легло | StandartNews.com

Мъж с коронавирус в тежко състояние обиколи 5 болници, докато бъде приет. Болният е прекарал часове в линейката. Сатурацията му паднала до 54. След часове обикаляне по лечебни заведения, мъжът най-после е бил приет в „Пирогов”, съобщи Нова тв.

„Имах контакт с него по телефона. Сутринта се чухме и ми каза, че се е влошил. Едва говореше. Обадих се на личната ми лекарка, която ме посъветва да повикам Бърза помощ.  Повикахме ги в 10.00 ч., но дойдоха в 17.30 ч. През това време звънях три пъти на 112. Обясниха ми, че има много хора. Отидох при баща ми. Температурата беше 40 градуса и половина. Не знаех какво да направя.  

Докторът от линейката говори по телефона и му казаха, че има място в Александровска болница. Когато стигнахме обаче, нещата не стояха така. Лекарят се чудеше къде да го заведе. След това започна обикаляне по лечебните заведения. Най-после стигнахме до „Пирогов” и го приеха към 23.30 ч. Първоначално в линейката беше студено, нямаше кислород. Нямаха одеяло да го завия. После пуснаха парното и му сложиха кислородна маска”, разказа дъщерята на мъжа пред Нова. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай