МОК има три месеца да реши съдбата на Олимпиадата

Така смята Дик Паунд, член на МОК с най-дълъг стаж.

МОК има три месеца да реши съдбата на Олимпиадата | StandartNews.com

Дик Паунд, член на МОК с най-дълъг стаж, смята, че има тримесечен прозорец за решаване на съдбата на Олимпийските игри в Токио, които са заплашени от бързо разпространяващият се коронавирус.

 В ексклузивно интервю за "Асошиейтед прес",той не звучи тревожно, но говори откровено за рисковете пред Олимпиадата, която се открива на 24 юли.

Паунд е член на Международния олимпийски комитет от 1978 г., 13 години по-дълго от настоящия президент Томас Бах. Според Паунд решението може да се отложи до края на май с надеждата, че вирусът е под контрол.

"Много неща трябва да започнат да се случват. Трябва да започнете да увеличавате сигурността, храната, олимпийското село, хотелите, медиите ще влязат в сградата и своите студиа."

И ако се стигне дотам, да не се продължи напред, "най-вероятно ще се търси отмяна. Това е нова война и трябва да се изправим пред нея. Около този времеви период, аз бих казал, че хората ще трябва да попитат: "Под достатъчен контрол ли е, за да можем да сме уверени да отидем в Токио, или не".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай